dimarts, 14 de maig del 2013

Conferència "Els Joves Tinguem Cura del Planeta".



Conferència Escolar “Els Joves Tinguem Cura del Planeta”

L’alumnat de 4t d’ESO de l'INS Berenguer d'Entença ha realitzat la Conferència Escolar “Els Joves Tinguem Cura del Planeta”, per tal de presentar unes propostes d’actuacions relacionades amb les responsabilitats de la Carta de Compromisos mediambientals elaborada al Brasil el juny de 2010. Aquestes actuacions suposen un compromís per part de l’alumnat, i també del centre, en dur a terme unes accions per a la millora de diversos aspectes mediambientals com poden ser:
  • La confecció d’uns cartells informatius sobre l’ús adequat i responsable de l’aigua, la llum i la calefacció.
  • Continuar amb l’activitat del “Conta contes ambiental” amb la representació d’uns contes de temàtica mediambiental (cultura de l’aigua, respecte per la natura, les 5 R -reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar i reciclar-, estalvi d’energia...).
  • Minimitzar l’ús de paper, reduir el nombre de fotocòpies, potenciar l’ús de les noves tecnologies...
  • Intentar que el pati estigui més net impulsant la participació de l’alumnat per aconseguir-ho.
A més, s’ha elaborat un pòster sobre tot el procés dut a terme en el centre, que va tenir molt bona acceptació. Dos dels delegats escollits en van descriure el contingut davant altres alumnes assistents a la conferència. Els altres dos alumnes van assistir a unes dinàmiques de treball per a l’elaboració d’un mural de les accions proposades i d’un mapa de Catalunya amb l’intercanvi territorial. 
La II Conferència Catalana va finalitzar amb l’elaboració d’una Carta Catalana que continuarà el procés cap a la Conferència Estatal, que es durà a terme a Vitòria els dies 26 i 27 de gener de 2012. En aquesta trobada s’escolliran els delegats que participaran a la Conferència Europea a Brussel·les el 14, 15 i 16 de maig de 2012 i finalment hi haurà una representació europea que participarà a la Cimera Internacional de Rio de Janeiro el juny de 2012.

Delegats de l'INS
Preparant la documentació
Durant la conferència
Cloenda de la conferència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada